Кримінологічний аспект рецидивної злочинності - Таволжанський, О. В.; Таволжанский, А. В.; Tavolzhanskiy, O. V.; Дейнека, В. С.; Дейнека, В. С.; Deyneka, V. S. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016)
Талмуд зазначає: "Тому, хто вчинив злочин двічі, він уже здається дозволеним", тому існує необхідність у більш детальному вивченні питань детермінант рецидивної злочинності. Проблема дослідження рецидивної злочинності зумовлена тим, що рівень злочинності продовжує зростати. Окрім цього, важливим питанням залишається ефективність наявних засобів запобігання цьому виду злочинності.

Криминологический аспект рецидивной преступности. Талмуд отмечает: "Тому, кто совершил преступление дважды, оно уже кажется дозволенным", поэтому существует необходимость в более детальном изучении вопросов детерминант рецидивной преступности. Проблема исследования рецидивной преступности обусловлена тем, что уровень преступности продолжает расти. Кроме того, важным вопросом остается эффективность существующих средств предотвращения этого вида преступности.

Criminological aspect of recurrent criminality. Talmud marks: “That is why, who committed crime twice, he seems already settled”, that is why there is a necessity for more detailed study of questions of determinant of recurrent criminality. The problem of research of recurrent criminality is predefined by that the level of criminality continues to grow. Except it, an important question is remained by efficiency of existent facilities of prevention of this type of criminality.
Таволжанський О. В. Кримінологічний аспект рецидивної злочинності / О. В. Таволжанський, В. С. Дейнека // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016. – Вип. 77. – С. 187-191.
Keywords: рецидивна злочинність; детермінанта; кримінологічний рецидив; пенітенціарний рецидив; рецидивная преступность; детерминанта; криминологический рецидив; пенитенциарный рецидив; recurrent crime; determinants of recidivism; prison relapse