Теоретичні засади дослідження внутрішньополітичної трансформації Вірменії - Пашаєва, К. Ф.; Пашаева, К. Ф.; Pashaieva, K. F. (Одеса: Фенікс, 2019)
Стаття аналізує наукову думку, яка розробляє загальні підходи до посткомуністичної трансформації, а також концепції специфічних аспектів трансформаційного процесу. Характеризується розвиток наукових підходів і демонструються зміни у розумінні перехідних процесів, відштовхуючись від класичних робіт у цій галузі. Мета статті полягає у аналізі теоретичних засад вивчення демократичного транзиту та виявленні унікальних рис, притаманних процесу внутрішньополітичної трансформації Вірменії. Особлива увага приділяється теорії імітаційної або фасадної демократії, як такої, яка охоплює значну кількість аспектів розвитку політичної системи країни. Також, стаття виявляє основні характеристики притаманні політичному режиму Вірменії.

Статья анализирует научную мысль, которая разрабатывает общие подходы к посткоммунистической трансформации, а также концепции специфических аспектов трансформационного процесса. Характеризуется развитие научных подходов и демонстрируются изменения в понимании переходных процессов, отталкиваясь от классических работ в этой области. Цель статьи заключается в анализе теоретических основ изучения демократического транзита и выявлении уникальных черт, присущих процессу внутриполитической трансформации Армении. Особое внимание уделяется теории имитационной или фасадной демократии, как таковой, которая охватывает значительное количество аспектов развития политической системы страны. Также, статья выявляет основные характеристики присущи политическому режиму Армении.

The article analyzes scientific thought, which develops general approaches to post-communist transformation, as well as the concept of specific aspects of the transformation process. The development of scientific approaches is characterized and changes in the understanding of transients are demonstrated, starting from classical works in this field. The purpose of the article is to analyze the theoretical foundations of the study of democratic transit and identify unique features inherent in the process of internal political transformation of Armenia. Particular attention is paid to the theory of imitation or facade democracy, as one that covers a significant number of aspects of the development of the country's political system. Also, the article reveals the main characteristics inherent in the political regime of Armenia.
Пашаєва К. Ф. Теоретичні засади дослідження внутрішньополітичної трансформації Вірменії / К. Ф. Пашаєва // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), І. М. Милосердна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2019. – Вип. 63. – С. 82-98.
Keywords: Вірменія; імітаційна демократія; політична трансформація; демократичний транзит; Південний Кавказ; гібридний політичний режим; Вирмения; имитационная демократия; политическая трансформация; демократический транзит; Южный Кавказ; гибридный политический режим; Armenia; imitation democracy; democratic transition; political transformation; the South Caucasus; hybrid political regime; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE