Роль прохідного бар'єра в технології пропорційного розподілу представницьких мандатів - Афанасьєва, Мар'яна Володимирівна; Афанасьева, Марьяна Владимировна; Afanas'eva, Mar'jana (My University, 2012)
The functional role of threshold access to the distribution of seats, its influence on the result of elections and the constitutional criteria of the legislative design of the optimal threshold in Ukraine are defined in article.
Афанасьєва М. В. Роль прохідного бар'єра в технології пропорційного розподілу представницьких мандатів / М. В. Афанасьєва // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія» : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; відпов. за вип. В. М. Дрьомін ; МОН України, НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Т. 11. – С. 180-193.
Keywords: пропорціна виборча система; прохідний бар'єр; загороджувальний бар'єр; природний загороджувальний бар'єр; розподіл представницьких мандатів; пропорциональная избирательная система; проходной барьер; заградительный барьер; природный заградительный барьер; распределение представительских мандатов; proportional system; the threshold access to the distribution of seats; a natural threshold; the distribution of seats