Право, свобода, інтерес та обов'язок як елементи правового статусу суб'єкта митних правовідносин - Федотова, І. О. (Одеса: Фенікс, 2012)
В статті висвітлено питання елементів правового статусу суб'єкта митних правовідносин таких як право, свобода, інтерес та обов'язок. Автором зазначено, що правове забезпечення правового статусу суб'єктів митних правовідносин має визначальне значення для реалазації прав суб'єктів митних правовідносин, повноти охоплення правовим регулюванням усієї сукупності суспільних відносин, що виникають у зв'язку з переміщенням товарів, предметів. транспортних засобів через митний кордон України та панування верховенства права у митній царині.
Федотова І. О. Право, свобода, інтерес та обов'язок як елементи правового статусу суб'єкта митних правовідносин / І. О. Федотова // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.119-121.
Keywords: право; свобода; інтерес; обов'язок; правовий статус; суб'єкт митних правовідносин