Філософія : методичні рекомендації для підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, спеціальність K9“Правоохоронна діяльність” та D8“Право” - Шамша, Ігор Володимирович (Одеса, 2025)
В основі методичних рекомендацій лежить курс діалектичної філософії, який був розроблений О.А.Івакіним, викладався понад двадцять років, і став класичним для кафедри філософії. На цьому курсі філософії сформувалося багато юристів-практиків і науковців, які, з різним ступенем досконалості, оволоділи основами філософського мислення. Збережено структуру та найкраще з курсу філософії О.А. Івакіна, надані роз’яснення, курс адаптований для здобувачів вищої освіти спеціальностей «Правоохоронна діяльність» та «Право». Рекомендації корисні всім, хто опановує курс «Філософія», бажає долучитися до цієї інтелектуальної скарбниці людства.
Шамша І. В. Філософія : методичні рекомендації для підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, спеціальність K9“Правоохоронна діяльність” та D8“Право” / І. В. Шамша ; Нац. ун-т «Одеська юрид. академія». – Одеса, 2025 р. – 43 с.
Keywords: філософія; проблема методу філософування; гносеологія; відображення; свідомість; соціальна філософія