Міжнародно-правове регулювання криптовалюти - Боднар, Вікторія Миколаївна (Одеса : Гельветика, 2020)
У статті дано оцінку ситуації, а також обговорюються проблемні аспекти та перспективи правового регулювання криптовалюти. Зважаючи на зростаючий інтерес суспільства до обігу криптовалют, біржові тенденції, переваги і можливості для економіки, а також пов’язані з ними загрози і виклики, регуляторна політика і належне правове поле є вкрай необхідними. Без визначення правого статусу криптовалюти неможливе вирішення проблеми юридичних, облікових та податкових наслідків криптовалютних операцій. Відсутність стандартів і чітких рекомендацій відповідних методичних органів зумовила необхідність проведеного пошуку та систематизації міжнародної практики бухгалтерського обліку та фінансової звітності щодо операцій з криптовалютами та їх оподаткування.
Боднар В. М. Міжнародно-правове регулювання криптовалюти / В. М. Боднар// 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С. 322-324.
Keywords: криптовалюта; криптоіндустрія; цифрова економіка; платіжна система