Психонетичність і етноцентризм як основні принципи дослідження фразеологізмів у поліпарадигмальному просторі сучасної мовознавчої науки - Мартинів, О. М.; Мартинів, Оксана Михайлівна; Martyniv, O. M. (Одеса, 2017)
Стаття присвячена аналізу психонетичності й етноцентризму - основним дослідницьким принципам когнітивної ономасіології. У роботі приділяється увага фразеологічним одиницям і доводиться необхідність урахування в їх дослідженні культури, звичаїв та інакших, ніж мислення, смислопороджувальних механізмів свідомості, наприклад, відчуттів і колективного позасвідомого.

The article is devoted to the analysis ofpsychonetics and ethnocentrism, as they are the basic research principles of cognitive ono- masiology. In the work great attention is paid to phraseological units and it is shown the necessity to take them into the research of culture, customs, etc. than thinking of sense producing mechanisms of consciousness, such as feelings and collective unconscious
Мартинів О. М. Психонетичність і етноцентризм як основні принципи дослідження фразеологізмів у поліпарадигмальному просторі сучасної мовознавчої науки / О. М. Мартинів // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.1. – С. 139-143.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; психонетичність; етноцентризм; колективне позасвідоме; відчуття; архетип; фразеологічна одиниця; psychonetic; ethnocentrism; collective consciousness; feeling; archetype; phraseological unit