Сучасний стан і проблеми внутрішньої політики охорони здоров’я в Україні - Співак, Марина Вікторівна (Одеса : Фенікс, 2015)
Аналізується стан та проблеми внутрішньої політики охорони здоров’я в Україні. Розглянуто сучасні підходи в розумінні понять здоров’я і громадське здоров’я, чинники впливу на їх стан, сутність та значення політики охорони здоров’я як самостійної сфери суспільних відносин забезпечення здоров’я населення. Обґрунтовано необхідність зміни існуючої системи охорони здоров’я як передумови наступних змін у цій сфері, передумови євроінтеграційного розвитку України, досягнення сучасних стандартів охорони здоров’я.

Анализируется состояние и проблемы внутренней политики охраны здоровья в Украине. Рассмотрены современные подходы в понимании здоровья и общественного здоровья, факторы влияния на их состояние, сущность и значение политики охраны здоровья как самостоятельной сферы общественных отношений обеспечения здоровья населения. Обоснована необходимость замены существующей системы охраны здоровья как условия последующих изменений в этой сфере, условия евроинтеграционного развития Украины, достижения современных стандартов здравоохранения.

The state and problems of domestic policy of health care in Ukraine are analysed. Modern approaches in understanding of health and public health, factors of influence on their state, essence and value of politics of health care as an independent sphere of public relations of providing of health of population are considered. The necessity of replacement of the existent system of health care as terms of subsequent changes in this sphere, condition of eurointegration development of Ukraine, achievement of modern standards to save a health is reasoned.
Співак М. В. Сучасний стан і проблеми внутрішньої політики охорони здоров’я в Україні / М. В. Співак // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 54. – С. 271-280.
Keywords: охорона здоров’я в Україні; глобалізація проблем здоров’я; політика охорони здоров’я; епідемія; пандемія; здоров’я; здравоохранение в Украине; глобализация проблем здоровья; политика здравоохранения; эпидемия; пандемия; здоровье; нealth сare in Ukraine; globalization of health issues; health policy; epidemic; pandemic; health