Нові лексико-семантичні вияви слів іншомовного походження в кримінальній тематиці - Молоткіна, Ю. О.; Молоткіна, Юлія Олександрівна; Molotkina, Y. О. (ВД "Гельветика", 2017)
У статті аналізуються зміни семантичної структури слів іншомовного походження в кримінальній тематиці. Під впливом мовних та позамовних чинників у текстах кримінальних новин України все частіше послуговуються словами англомовного походження. Доведено, що запозичення зазнають якісних змін семантичної структури та часто набувають нових значень на ґрунті української мови.

The article deals with the semantic structure changes of foreign loanwords in criminal subjects. Due to the linguistic and non-linguistic reasons, texts of criminal news become enriched with English borrowed words. It isproved that lexical borrowings experience quality changes in their semantic structure and often obtain new meanings in the Ukrainian language.
Молоткіна, Ю. О. Нові лексико-семантичні вияви слів іншомовного походження в кримінальній тематиці / Ю. О. Молоткіна // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Cпецвип. – С. 146-150.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; сучасна українська мова; мова засобів масової інформації; запозичення; англіцизми; лексико-семантична система мови; modern Ukrainian language; mass media language; loanword; anglicisms; lexical-semantic system of the language