Прогностичне значення посткримінальної поведінки для встановлення особи злочинця - Пишненко, Ірина Юріївна; Pyshnenko, Iryna Yu. (Одеса : Фенікс, 2026)
Прогностичне значення посткримінальної поведінки для встановлення особи злочинця є одним із ключових напрямів розвитку сучасної криміналістичної науки, що відображає трансформацію традиційних підходів до дослідження злочинної діяльності. Така трансформація полягає у переході від ретроспективного аналізу події злочину до комплексного дослідження поведінкових характеристик правопорушника, зокрема його дій після вчинення кримінального правопорушення, які характеризуються значним пізнавальним і прогностичним потенціалом.
Пишненко І. Ю. Прогностичне значення посткримінальної поведінки для встановлення особи злочинця. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 50-52. URL: https://doi.org/10.32837/11300.32953
Keywords: посткримінальна поведінка; криміналістичне моделювання; встановлення особи злочинця; прогностичний потенціал; криміналістична характеристика; поведінковий аналіз; слідчі версії; цифрові сліди; розслідування злочинів; post-offence behaviour; forensic modelling; identification of offenders; predictive potential; forensic profiling; behavioural analysis; investigative theories; digital traces; criminal investigations