Методологічні засади вдосконалення правового регулювання відповідальності довірчого управителя за договором довірчого управління майном - Некіт, Катерина Георгіївна; Некит, Екатерина Георгиевна; Nekit, Ekaterina G. (My University, 2012)
Статтю присвячено визначенню методологічних засад вдосконалення правового регулювання відповідальності довірчого управителя за договором довірчого управління майном. Проведено порівняльний аналіз законодавства України, Республіки Молдова та Російської Федерації щодо питання відповідальності довірчого управителя, запропоновано шляхи вдосконалення українського законодавства щодо цього питання.

Статья посвящена определению методологических основ совершенствования правового регулирования ответственности доверительного управляющего по договору доверительного управления имуществом. Проведен сравнительный анализ законодательства Украины, Республики Молдова и Российской Федерации по вопросу ответственности доверительного управителя, предложены пути совершенствования украинского законодательства по этому вопросу.

The article is devoted to definition of methodological bases of improvement of legal regulation of responsibility of the trustee in the property trust management agreement. The comparative analysis of the legislation of Ukraine, the Republic of Moldova and the Russian Federation concerning responsibility of the trustee is carried out, ways of improvement of the Ukrainian legislation are offered.
Некіт К. Г. Методологічні засади вдосконалення правового регулювання відповідальності довірчого управителя за договором довірчого управління майном / К. Г. Некіт // Актуальні проблеми держави і права. - 2012. - Вип. 68. - С. 366-371.
Keywords: довірче управління; відповідальність; управитель; порівняльний аналіз; доверительное управление; ответственность; управляющий; сравнительный анализ; trust management agreement; responsibility; trustee; comparative analysis