Функції правових імунітетів - Ткаля, Олена Вікторівна; Ткаля, Елена Викторовна; Tkalya, Olena V. (My University, 2013)
В роботі здійснено загальнотеоретичне дослідження функцій правових імунітетів. Закріплено мету і напрямок впливу функцій правових імунітетів на суспільні відносини. У межах правового імунітету охарактеризовано цілий ряд функцій. А саме, регулятивна функція (причому, виділяються регулятивна статична та регулятивна динамічна), охоронна, стимулююча, гарантуюча, компенсуючи, обмежувальна, комунікативна та функція ціннісно-орієнтаційного впливу правових імунітетів. Підтверджено твердження про доцільність визначення функціональних характеристик правових імунітетів.

В работе осуществлено общетеоретическое исследование функций правовых иммунитетов. Определена цель и направление влияния функций правовых иммунитетов на общественные отношения. В пределах правового иммунитета охарактеризован целый ряд функций. А именно, регулятивная функция (выделяются регулятивная статическая и регулятивная динамическая), охранная, стимулирующая, гарантирующая, компенсирующая, ограничительная коммуникативная и функция ценностно-ориентационного влияния правовых иммунитетов. Подтверждено утверждение о целесообразности определения функциональных характеристик правовых иммунитетов.

In the research paper was carried out the general theoretical study of the functions of the legal immunities. Within the legal immunity were assessed the characteristics of a number of functions of the influence of the legal immunities. Such as the regulatory function (is divided into the regulatory static and dynamic regulatory function), the protective function, the stimulating function, the function that gives guaranteeing, the compensating function, the limiting communicative function, and etc. It was corroborated the assertion about the feasibility of determining the functional characteristics of immunities.
Ткаля О. В. Функції правових імунітетів / О. В. Ткаля // Науковий вісник Ужгородського національного університету : Серія «Право». - Ужгород, 2013. - Вип. 21. - Ч. 1. - Т. 1. - С. 120 - 122.
Keywords: функції права; правові імунітети; регулятивна функція; охоронна функція; гарантуюча функція; функции права; правовые иммунитеты; регулятивная функция; охранная функция; гарантирующая функция; functions of the law; legal immunities; regulatory function; guarding function; guaranteeing function