Закінчення строку як підстава припинення трудового договору за законодавством України і Польщі - Шишлюк, Вікторія Русланівна; Шишлюк, Виктория Руслановна; Shyshlyuk, Victoria R. (My University, 2017)
У статті проаналізовано порядок припинення трудового договору у зв’язку із закінченням строку за законодавством України та Польщі. Визначено практичні проблеми припинення трудового договору на підставі п. 2 ст. 36 Кодексу законів про працю України. Внесено пропозиції щодо вдосконалення порядку припинення трудового договору у зв’язку із закінченням строку у проекті Трудового кодексу України.

В статье проанализирован порядок прекращения трудового договора в связи с окончанием срока по законодательству Украины и Польши. Определены практические проблемы прекращения трудового договора на основании п. 2 ст. 36 Кодекса законов о труде Украины. Внесены предложения по совершенствованию порядка прекращения трудового договора в связи с окончанием срока в проекте Трудового кодекса Украины.

The article analyzes the procedure for termination of the employment contract in connec tion with the expiration of the term under the laws of Ukraine and Poland. Practical problems of termination of labor agreement on the basis of paragraph 52 of article 36 Labor Code of Ukraine are identified. Proposals for improvement of the order of termination of labor agreement in connection with the expiration of the term in the project of Labor Code are included.
Шишлюк В. Р. Закінчення строку як підстава припинення трудового договору за законодавством України і Польщі / В. Р. Шишлюк Право і суспільство, 2017. - № 2. - С. 66-70.
Keywords: трудові відносини; трудовий договір; припинення трудового договору; закінчення строку; строковий трудовий договір; трудовий договір, укладений на невизначений строк; трудовые отношения; трудовой договор; прекращение трудового договора; окончание срока; срочный трудовой договор; трудовой договор, заключенный на неопределенный срок; labor relations; labor agreement; termination o f labor agreement; expiration o f the term; fixed-term employment contract; labor contract concludedfor an indefinite period