Исследование исламского деликтного права в теоретико-правовой литературе - Мавед, С. О.; Мавед, С. О.; Maved, S. O. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
Статья посвящена исследованию исламского деликтного права в теоретико-правовой литературе. Систематизирована существующая литература по данной проблематике, в рамках которой выделяются две группы исследований. Первую группу исследований составляют работы по сравнительному уголовному праву. Отмечено, что работ в данной области не так уж и много, и далеко не во всех из них авторы уделяют внимание исследованию мусульманской уголовно-правовой системе. Вторую группу составляют работы, посвященные тем или иным вопросам исламского деликтного права. Относительно фундаментальных работ – их немного, и они не характеризуются особым разнообразием.

Дослідження ісламського деліктного права в теоретико-правовій літературі. Стаття присвячена дослідженню ісламського деліктного права у теоретико-правовій літературі. Систематизована існуюча література з даної проблематики, в рамках якої виділяються дві групи досліджень. Першу групу досліджень складають роботи з порівняльного кримінального права. Відзначено, що робіт у цій галузі не так вже й багато, і далеко не в усіх з них автори приділяють увагу дослідженню мусульманської кримінально-правової системи. Другу групу складають роботи, присвячені тим чи іншим питанням ісламського деліктного права. Щодо фундаментальних робіт – їх небагато, і вони не характеризуються особливою різноманітністю.

Islamic Research tort law in theoretical and legal literature. The article investigates the Islamic tort law in the theoretical legal literature. Systematized the existing literature on this subject, in which there are two groups of studies. The first group of research consists of studies on comparative criminal law. Noted that there are not too much works in this area, and not in all of them the authors pay attention to the study of the Muslim criminal law system. The second group consists of studies on various issues of Islamic tort law. Regarding the fundamental works – they are few, and they are not characterized by a particular variety.
Мавед С. О. Исследование исламского деликтного права в теоретико-правовой литературе / С. О. Мавед // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 398-404.
Keywords: исламское деликтное право; уголовное право; сравнительное уголовное право; уголовно-правовые системы; ісламське деліктне право; кримінальне право; порівняльне кримінальне право; кримінально-правові системи; Islamic tort law; criminal law; comparative criminal law; criminal law systems