Система галузевих принципів пенсійного страхування - Дробот, Жанна Анатольевна; Дробот, Жанна Анатоліївна; Drobot, Zhanna A. (My University, 2009)
У статті аналізуються законодавчо закріплені принципи пенсійного страхування, перелік яких не є досконалим. Пропонується доповнити систему таких принципів принципами забезпечення соціальної справедливості та участі профспілок, їх об'єднань у контролі за розвитком і функціонуванням системи пенсійного страхування.

In the article it is analyzed the legislative determined principles of the pension insurance the number of which are not complete. It is suggestive to supplement the system of such positions by the principles of providing with social justice and the participation of trade unions and their unifications in controlling of the devolvement and functioning of the pension insurance’s system.

В статье анализируются законодательно закрепленные принципы пенсионного страхования, перечень которых не является совершенным. Предлагается дополнить систему таких принципов принципами обеспечения социальной справедливости и участия профсоюзов, их объединений в контроле за развитием и функционированием системы пенсионного страхования.
Дробот Ж. А. Система галузевих принципів пенсійного страхування / Ж. А. Дробот // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 307-314.