Економічні основи розвитку національного судноплавства - Хаймінова, Ю. В.; Хайминова, Ю. В.; Khaiminova, Yu. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті розглядається роль торговельного судноплавства в розвитку світової економіки та економіки України зокрема. Досліджується розвиток глобальних морських перевезень, стан морських перевезень флотом України. Пропонується розглянути торговельно-промислове судноплавство в якості одного з напрямів розвитку національного судноплавства в Україні.
Хаймінова Ю. В. Економічні основи розвитку національного судноплавства / Ю. В. Хаймінова // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 68. - С. 244-250.
Keywords: торговельне судноплавство; судна; фрахтові ставки; обсяг морських перевезень; торговельно-промислове судноплавство; торговое судоходство; суда; фрахтовые ставки; объем морских перевозок; торгово-промышленное судоходство; merchant shipping; ships; freight rates; the volume of shipping; industrial shipping