Оприлюднення нормативно-правових актів у Польській Республіці - Андрусів, Людмила Михайлівна; Андрусив, Людмила Михайловна; Andrusiv, Liudmyla M. (Одеса : Гельветика, 2018)
У статті розглядається правове регулювання оприлюднення нормативно-правових актів в Польській Республіці. Проаналізовано та розкрито порядок оголошення нормативно-правових актів, офіційні засоби їх публікації, порядок набрання юридичної сили нормативно-правовими актами. Також висвітлено вимоги до офіційних засобів публікації та вимоги до нормативно-правових актів, які направляються на публікацію, включно до їхніх електронних варіантів.

Обнародование нормативно-правовых актов в Польской Республике. В статье рассматривается правовое регулирование обнародования нормативно-правовых актов в Польской Республике. Проанализированы и раскрыты порядок объявления нормативно-правовых актов, официальные средства их публикации, порядок вступления в юридическую силу нормативно-правовых актов. Также освещены требования к официальным средствам публикации и требования к нормативно-правовым актам, направляемым на публикацию, вплоть до их электронных вариантов.

Promulgation of legal acts in the Republic of Poland. The article deals with the legal acts promulgation in the Republic of Poland. The order of the legal acts announcement, official means of their publication and the procedure of gaining the legal force by legal acts are analyzed and disclosed. The requirements for official means of publication and legal acts sent for publication including their electronic variants are also covered.
Андрусів Л. М. Оприлюднення нормативно-правових актів у Польській Республіці / Л. М. Андрусів // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 21 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2018. – C. 5-13.
Keywords: нормативно-правовий акт; оприлюднення; офіційне оприлюднення нормативно-правових актів; офіційне опублікування нормативно-правових актів; Польська Республіка; нормативно-правовой акт; обнародование; официальное обнародование нормативно-правовых актов; официальное опубликование нормативно-правовых актов; Польская Республика; legal act; promulgation; official promulgation of legal acts; official publication of legal acts; Republic of Poland