Детермінанти протиправної поведінки учасників молодіжних угруповань - Бубен, Каріна Вікторівна; Бубен, К. В.; Buben, Karina V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Проблема злочинності серед молоді в сучасних умовах не втрачає своєї актуальності, а навпаки – набуває нових форм і змісту. Це пов’язано не лише з трансформаціями соціально-економічного характеру, але й зі зміною ціннісних орієнтацій, особливостей соціалізації та комунікації молодого покоління. У цьому контексті кримінальна протиправність молодіжних угруповань постає не як сукупність окремих правопорушень, а як складне соціальне явище, що має власну внутрішню логіку розвитку.
Бубен К. В. Детермінанти протиправної поведінки учасників молодіжних угруповань. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 429-431. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33245
Keywords: молодь; угрупування; молодіжний рух; детермінанти; причини; умови; запобігання; youth; grouping; youth movement; determinants; causes; conditions; prevention