Цифровізація та штучний інтелект у судово– експертній діяльності: трансформація доказування, нові технологічні можливості та виклики правосуддя - Недашківська, Ольга Анатоліївна; Недашківська, О. А.; Nedashkivska, Olha A.; Гунько, Олександр Миколайович; Гунько, О. М.; Hunko, Oleksandr M. (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
Розглянуто вплив цифровізації та штучного інтелекту на судово–експертну діяльність. Висвітлено трансформацію доказування, нові технологічні можливості аналізу цифрових доказів, специфіку правосуддя та перспективи розвитку в Україні. The impact of digitalization and artificial intelligence on forensic expert activity is examined. The transformation of evidence, new technological capabilities for analyzing digital evidence, the specifics of justice, and development prospects in Ukraine are highlighted.
Недашківська О., Гунько О. Цифровізація та штучний інтелект у судово– експертній діяльності: трансформація доказування, нові технологічні можливості та виклики правосуддя. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози: збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 97-101. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33443
Keywords: судова експертиза; цифровізація; цифрова криміналістика; штучний інтелект; цифрові докази; forensic examination; digitalization; digital forensics; artificial intelligence; digital evidence