Методологічні засади дослідження політики збереження здоров'я - Співак, М. В.; Спивак, М. В.; Spivak, M. V. (Одеса : Фенікс, 2015)
У статті наголошується, що складна структура об’єкта дослідження зумовлює використання у політологічному дослідженні охорони здоров’я як загальнонаукових так і специфічних методологічних підходів. Вказується на те, що предметне поле політики охорони здоров’я збагачується під впливом різноманітних факторів, чим розширює дослідницький горизонт, змушуючи активно використовувати методологію пізнання соціальної сфери суспільства, дослідження складних соціальних систем і процесів. Зроблені висновки про те, що дослідження збереження здоров’я у політології міждисциплінарні і відображаються у їх інтеграції з іншими дисциплінами насамперед із соціологією, психологією, правом, економікою, державним управлінням тощо.
Співак М. В. Методологічні засади дослідження політики збереження здоров'я / М. В. Співак // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 56. – С. 45-59.
Keywords: політологічне дослідження охорони здоров’я; методологія пізнання соціальної сфери суспільства; политологическое исследование о здравоохранении; методология познания социальной сферы общества; political research on health care; methodology of social knowledge society