Проблеми відповідальності за міжнародні злочини та злочини міжнародного характеру - Лукашевич, В.; Lukashevich, V. (Одеса : Фенікс, 2010)
Позитивно оцінюючи попередні та сучасні дослідження в галузі боротьби з міжнародними злочинами та злочинами міжнародного характеру, автор статті прийшов до висновку, що, безумовно, проблеми суспільно небезпечних діянь потребують подальшого осмислення і дослідження. В них ще багато спірних і невизначених до цього часу питань. Зокрема, потребує вдосконалення система класифікації міжнародних злочинів та злочинів міжнародного характеру. Потрібно чітко визначити коло таких суспільно небезпечних діянь, посилити та конкретизу- вати боротьбу із цими злочинами на міжнародно-правовій основі.
Лукашевич В. Проблеми відповідальності за міжнародні злочини та злочини міжнародного характеру / В. Лукашевич // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010. - С. 198-200.
Keywords: боротьба з міжнародними злочинами; боротьба з злочинами міжнародного характеру; класифікація міжнародних злочинів та злочинів міжнародного характеру; суспільна небезпека; борьба с международными преступлениями; борьба с преступлениями международного характера; класификация международных преступлений и преступлений международного характера; общественная опасность; the fight against international crime; Classification of international crimes and international crimes; public danger