До питання педагогічної діяльності Миколи Миколайовича Розенталя в Одеській юридичній школі - Єфремова, Наталя Володимирівна; Єфремова, Н. В.; Yefremova, Natalia V.; Корнієнко, Ірина Валеріївна; Корнієнко, І. В.; Korniienko, Iryna V. (Одеса : Видавництво «Юридика», 2023)
У Національному університеті «Одеська юридична академія» вже досить тривалий час здійснюються наукові розвідки юридично-біографічного й науково-історичного спрямування, які висвітлюють еволюцію правової науки в Україні та наукові здобутки представників Одеської школи права. Досвід діяльності видатних вітчизняних науковців наразі може багато чому навчити і допомогти відшукати витоки й основні напрямки розвитку доктринальної думки, відправні пункти існування та функціонування наукових установ у контексті формування відповідної школи права. Такі знання, безумовно, сприятимуть створенню ефективної системи юридичної науки, яка повинна ґрунтуватися на оригінальному історико-правовому фундаменті. Серед майже невідомих сьогодні викладачів історії держави і права зарубіжних країн та історії Європи доби Середньовіччя ми пропануємо згадати професора Миколу Миколайовича Розенталя. Цілісних досліджень його біографії та наукових досягнень сьогодні дуже бракує в Україні.
Єфремова Н. В. До питання педагогічної діяльності Миколи Миколайовича Розенталя в Одеській юридичній школі / Н. В. Єфремова, І. В. Корнієнко // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 1. – С. 121-124.
Keywords: Микола Миколайович Розенталь; юридично-біографічний напрямок в історико-правовій науці; Одеська юридична школа; Mikola Mikolayovich Rosenthal; Legal and Biographical Direction to Historical and Legal Science; Odesa Law School; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Legal history