Местное самоуправление: понятийно-терминологический состав в теории и законодательстве - Мішина, Наталя Вікторівна; Мишина, Наталья Викторовна; Mishina, Natalya V. (My University, 1999)
На підставі аналізу змісту понять «місцеве самоврядування», «місцеве управління», «муніципальне управління» автори доходять висновку про синонімічність понять «місцеве самоврядування» та «муніципальне управління». Розглянута проблема доцільності застосування поняття «муніципальне управління» в Україні.
Мишина Н. В. Местное самоуправление: понятийно-терминологический состав в теории и законодательстве / Н. В. Мишина, Е. А. Фельдман // Юридический вестник. - 1999. - № 4. – С. 99-101.
Keywords: местное самоуправление; ономасиологический смысл; государственный управленческий механизм; местное управление; муниципальное управление; місцеве самоврядування; ономасіологічний сенс; державний управлінський механізм; місцеве управління; муніципальне управління; local government; onomasiological sense; State management mechanism; local control; municipal board