Криміналістичний аналіз механізмів легалізації (відмивання) незаконно одержаних коштів організованими групами і злочинними організаціями та оцінка можливостей судово-економічної експертизи щодо їх викриття - Чернов, Олександр; Chernov, Oleksandr (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах розглянуто криміналістичні механізми відмивання незаконно одержаних коштів організованими групами та роль судово-економічної експертизи у їх викритті. Проаналізовано типові схеми легалізації, етапи фінансових операцій і сучасні методи експертного дослідження. The abstract discusses the criminal mechanisms used by organised groups to launder illegally obtained funds and the role of forensic economic analysis in exposing them. It analyses typical legalisation schemes, stages of financial transactions and modern methods of expert investigation.
Criminal analysis of mechanisms for legalising (laundering) of illegally obtained funds by organised groups and criminal organisations and assessment of the possibilities of forensic economic expertise for their detection
Чернов О. Криміналістичний аналіз механізмів легалізації (відмивання) незаконно одержаних коштів організованими групами і злочинними організаціями та оцінка можливостей судово-економічної експертизи щодо їх викриття / О. Чернов // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 307-311. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31204
Keywords: відмивання коштів; легалізація; криміналістичний аналіз; судово-економічна експертиза; організована злочинність; money laundering; legalisation; forensic analysis; forensic economic expertise; organised crime