Европейский суд по правам человека о секуляризме и свободе совести как праве верующих на публичное проявление своей религиозной идентичности - Зелинская, Наталия Анатольевна; Зелінська, Наталія Анатоліївна; Zelinskaya, Nataliia A. (Одеса : Фенікс, 2013)
В статье рассматривается практика Европейского суда по правам человека по вопросам защиты свободы мысли, совести и религии, складывающаяся в постсекулярном обществе в условиях радикализации секуляризма. Исследуется проблема реализации верующими права на публичное проявление своей религиозной идентичности.

У статті розглядається практика Європейського суду з прав людини з питань захисту свободи думки, совісті і релігії, що складається в постсекулярному суспільстві в умовах радикалізації секуляризму. Досліджується проблема реалізації віруючими права на публічний прояв своєї релігійної ідентичності.

The practice of the European Court of human Rights on the protection of the freedom of thought, conscience and religion, developing in the postsecular society in the conditions of secularism radicalization, is regarded in the article. The author examines the problem of realization of believers’ right to public expression of their religious identity.
Зелинская Н. А. Европейский суд по правам человека о секуляризме и свободе совести как праве верующих на публичное проявление своей религиозной идентичности / Н. А. Зелинская // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : матер. 2-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 20-21 вересня 2013 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 66-92.
Keywords: Европейский суд по правам человека; право на свободу мысли, совести и религии; секуляризм; светское государство; религиозная идентичность; Європейський суд з прав людини; право на свободу думки, совісті і релігії; секуляризм; світська держава; релігійна ідентичність; the European Court of human Rights; the right to freedom of thought, conscience and religion; secularism; secular state; religious identity