Економічне обґрунтування використання CRM для збільшення обсягу продажу товарів в сегменті «hand made» : кваліфікаційна (бакалаврська) робота - Дем'янова, Тетяна Іванівна (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему «Економічне обгрутнування використання CRM для збільшення обсягу продажу товарів в сегменті «hand made»»на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 «Менеджмент», освітньою програмою: «ІТ-менеджмент та маркетинг», містить 14 рисунків, 7 таблиць, 28 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 48 сторінках загального тексту і 41 сторінках основного тексту. Метою роботи є економічне обґрунтування доцільності використання CRM-систем у діяльності підприємств, що здійснюють онлайн-продажі hand made продукції, а також розробка практичних рекомендацій щодо їх ефективного застосування для підвищення обсягів продажу. Розроблено економічне обґрунтування доцільності впровадження CRM-систем у діяльність підприємств малого бізнесу, що здійснюють онлайн-продаж продукції hand made. Проаналізовано особливості ринку онлайн-торгівлі та сучасні тенденції у сфері використання технологій системи управління взаєминами з клієнтами, запропоновано стратегії успішного впровадження системи у малий бізнес для збільшення обсягів продажів. Розраховано витрати на впровадження, здійснено оцінку ризиків та прогнозовано економічні вигоди для підприємства. Результати роботи можуть бути використані при провадженні CRM-систем у діяльність підприємств малого бізнесу, що працюють у сфері онлайн-продажів для підвищення ефективності продажів, оптимізації процесів взаємодії з клієнтами та автоматизації бізнес-процесів. Можливими напрямками подальших досліджень є удосконалення механізмів персоналізації роботи з клієнтами на основі використання системи управління взаєминами, дослідження застосування інноваційних технологій, таких як використання штучного інтелекту, впровадження чат-ботів та огляд ефективності використання CRM у різних галузях бізнесу. The qualification thesis titled “Economic Justification for the Use of CRM to Increase Sales Volume in the 'Handmade' Segment” for obtaining the first (bachelor’s) level of higher education in specialty 073 “Management”, educational program: “IT Management and Marketing”, contains 14 figures, 17 tables, and 28 literary sources listed in the references. The thesis comprises 48 pages of total text and 40 pages of main text. The aim of the thesis is to provide an economic rationale for the feasibility of using CRM systems in the operations of enterprises engaged in online sales of handmade products, as well as to develop practical recommendations for their effective application to increase sales volumes. The thesis presents an economic justification for implementing CRM systems in small business enterprises that sell handmade products online. It analyzes the specifics of the e-commerce market and current trends in the use of customer relationship management technologies. Strategies for successfully implementing CRM systems in small businesses are proposed to enhance the effectiveness of customer relationship management and increase sales. The costs of implementation are calculated, risks are assessed, and the expected economic benefits for the enterprise are forecasted. Based on the conducted research, practical recommendations have been developed for implementing user-friendly CRM solutions in the field of online sales of handmade products. The results of this work can be used in the implementation of CRM systems by small businesses operating in the online sales sector to improve sales efficiency, optimize customer interaction processes, and automate business operations. Potential directions for further research include improving mechanisms for personalized customer interactions based on CRM systems, exploring the application of innovative technologies such as artificial intelligence, implementing chatbots, and reviewing the effectiveness of CRM use across various business sectors.
Дем'янова Т. І. Економічне обґрунтування використання CRM для збільшення обсягу продажу товарів в сегменті «hand made» : кваліфікаційна (бакалаврська) робота / Т. І. Дем'янова. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 48 с.
Keywords: ВПРОВАДЖЕННЯ; БІЗНЕС; CRM; HAND MADE; IMPLEMENTATION; BUSINESS