Сучасні методологічні підходи щодо оцінки загроз та ризиків організованої злочинності - Яцкевич, Руслан В’ячеславович; Яцкевич, Р. В.; Yatskevych, Ruslan V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Реалізація державної політики у сфері протидії організованій злочинності вимагає, перш за все, ефективного планування діяльності правоохоронних інституцій, що передбачає використання дієвих інструментів прогнозування тенденцій розвитку організованої злочинності, а також використання комплексних та релевантних підходів щодо оцінки ризиків та загроз організованої злочинності. У межах даного дослідження нашою метою є окреслити основні методологічні підходи, а також їх внутрішній зміст щодо оцінки ризиків організованої злочинності на рівні постановки наукової проблеми із перспективою проведення подальших ґрунтовних наукових розвідок за цим напрямом.
Яцкевич Р. В. Сучасні методологічні підходи щодо оцінки загроз та ризиків організованої злочинності. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 35-38. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33387
Keywords: організована злочинність; загрози; ризики; моделі оцінки ризиків і загроз; organized crime; threats; risks; risk and threat assessment models