Концепція багаторівневої відповідальності за маніпуляцію інформацією в цивільному праві - Тітова, Аліна Олексіївна; Тітова, А. О.; Titova, Alina O. (Одеса : Фенікс, 2026)
Сучасний інформаційний простір характеризується безпрецедентною складністю взаємодій між суб’єктами комунікації, що породжує якісно нові форми впливу на суспільну свідомість. Феномен маніпуляції інформацією, що в широкому сенсі охоплює цілеспрямований вплив на когнітивні процеси реципієнта через спотворення, приховування або зміну інформації, набуває в умовах цифрової епохи системного характеру, виходячи за межі індивідуальних актів обману.
Тітова А. О. Концепція багаторівневої відповідальності за маніпуляцію інформацією в цивільному праві. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 150-154. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33015
Keywords: маніпуляція інформацією; інформаційні правовідносини; відшкодування шкоди; цифрові платформи; цивільно-правова відповідальність; інформаційне середовище; особисті немайнові права; інформаційне суспільство; information manipulation; information legal relations; compensation for damage; digital platforms; civil liability; information environment; personal non-property rights; information society