Система економічної безпеки підприємства й особливості її побудови (постановка проблеми) - Білоусов, Є. М.; Белоусов, Е. Н.; Bilousov, E. M. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
Статтю присвячено аналізу наукових підходів до розуміння природи походження поняття «економічна безпека підприємства», його особливостей та інтерпретацій. Проаналізовано основні теоретичні засади функціонування системи економічної безпеки, її місце в забезпеченні функціонування. Досліджено основні рівні економічної безпеки підприємства, фактори впливу на економічну безпеку суб’єктів господарювання крізь призму основного призначення економічної безпеки як категорії. Розглянуто механізми взаємодії та взаємозв’язку системи забезпечення економічної безпеки підприємства з факторами сталої діяльності суб’єкта господарювання. Розкрито місце системи економічної безпеки підприємства в середовищі його функціонування як складової за- гального механізму.

Система экономической безопасности предприятия и особенности ее построения (постановка проблемы). Статья посвящена анализу научных подходов к пониманию природы происхождения понятия «экономическая безопасность предприятия», его особенностей и интерпретаций. Проанализированы основные теоретические основы функционирования системы экономической безопасности и ее место в обеспечение функционирования. Исследованы основные уровни экономической безопасности пред приятия, факторы влияния на экономическую безопасность субъекта хозяйственной деятельности через призму основного назначения экономической безопасности как категории. Рассмотрены механизмы взаимодействия и взаимосвязи системы обеспечения экономической безопасности предприятия с факторами устоявшейся деятельности субъекта хозяйственной деятельности. Раскрыто место системы экономической безопасности предприятия в среде его функционирования как составляющей общего механизма.

The system of economic security and peculiarities of its construction (problem). The article is devoted to the analysis of scientific approaches to understanding the nature of the origin of the concept of "economic security", its features and interpretations, the main theoretical foundations of the system of economic security and its role in ensuring functioning. The basic level of economic security, impacts on economic security entities in the light of the fundamental purpose of economic security as a category. The mechanisms of interaction and interconnection system of economic security factors of sustainable business entity. Exposed location system of economic security in its environment functioning as part of a general mechanism
Білоусов Є. М. Система економічної безпеки підприємства й особливості її побудови (постановка проблеми) / Є. М. Білоусов // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – Вип. 75. – C. 342-350.
Keywords: экономическая безопасность предприятия; субъект хозяйственной деятельности; экономическая среда; система обеспечения экономической безопасности предприятия; стратегия безопасности предприятия; економічна безпека підприємства; суб’єкт господарювання; економічне середовище; система забезпечення економічної безпеки підприємства; стратегія безпеки підприємства; economic security; entity; economic environment; system providing economic security; enterprise security strategy