Нормативність догми права - Сидоренко, Олена Михайлівна; Сидоренко, Елена Михайловна; Sidorenko, Olena M. (My University, 2014)
Ключовими характеристиками догми права, що зумовлюють її стабільність та стійкість є нормативність, а гнучкість і плинність – ситуативність та релятивність. Традиційно догма права розглядається виключно в контексті нормативності. У статті сформована та обґрунтована теза, що нормативність є однією із ключових характеристик догми права.

Ключевыми характеристиками догмы права, обусловливающие ее стабильность и устойчивость является нормативность, а гибкость и текучесть - ситуативность и релятивность. Традиционно догма права рассматривается исключительно в контексте нормативности. В статье сформирована и обоснована тезис, что нормативность является одной из ключевых характеристик догмы права.

Normativity, situative and relativity are the key descriptions of dogma of law, that flexibility and fluidity predetermine its stability. Traditionally a dogma of law is examined exceptionally in the context of normativity. In the article formed and the grounded thesis, that normativity is one of key descriptions of dogma of law.
Сидоренко О. М. Нормативність догми права / О. М. Сидоренко // Порівняльно-аналітичне право : електронне наукове фахове видання. - Ужгород, 2014. - № 1. - С. 51-55.
Keywords: догма права; норма права; правова реальність; нормативність; правотворчість; позитивне право; джерела права; санкціонування норм; правовая реальность; нормативность; правотворчество; положительное право; источники права; санкционирование норм; dogma of law; rule of law; legal reality; normativity; lawmaking (legislative); positive law; sources of law; confirmation of rule of law