Роль QA спеціаліста у забезпеченні якості програмного забезпечення - Трофіменко, Олена Григорівна; Трофіменко, О. Г.; Trofimenko, Elena G.; Trofimenko, Olena H.; Атанасевич А. О.; Atanasevych A. (Харків : ННППІ УІПА, 2024)
Забезпечення якості (Quality Assurance, QA) відіграє ключову роль у забезпеченні надійності, функціональності та задоволеності користувачів програмними продуктами. Є різні спеціалісти, які працюють у галузі забезпечення якості: аналітик із забезпечення якості (QA Analyst), спеціаліст із забезпечення якості (QA Specialist), тестувальник (Tester), інженер із забезпечення якості (QA Engineer), менеджер із забезпечення якості (QA Manager) тощо. Кожна з цих професій має свої нюанси та вимоги до навичок у роботі. Проаналізовано вимоги до спеціалістів із забезпечення якості (QA Specialist або QS). Quality Assurance (QA) plays a key role in ensuring the reliability, functionality and user satisfaction of software products. Various specialists work in the field of quality assurance: QA Analyst, QA Specialist, Tester, QA Engineer, QA Manager, etc. Each of these professions has its own nuances and qualification requirements. The work analyzes the requirements for a QA specialist (QS).
Трофименко О. Г., Атанасевич А. О. Роль QA спеціаліста у забезпеченні якості програмного забезпечення : [Електронний ресурс] / О. Г. Трофименко, А. О. Атанасевич // Актуальні тенденції розвитку освіти, науки та технологій: матер. VІІ міжнар. наук.-практ. конф. (м.Харків-Бахмут, 15 травня 2024 р.). -Харків : ННППІ УІПА, 2024. - Т. 2. - С. 87-88. - Режим доступу : https://www.nnppi.in.ua/index.php/abit/2-uncategorised/270-naukovi-konferentsiyi
Keywords: тестування програмного забезпечення; якість програмного забезпечення; QA; спеціаліст із забезпечення якості; software testing; software quality; QA Specialist; QS