Система політичної влади України в умовах демократичних перетворень - Милосердна, Ірина Михайлівна (My University, 2013)
Стаття присвячена проблемі інституціональних змін політичної влади, які відбуваються в Україні з часів проголошення незалежності. Досліджуються питання конституційного закріплення системи стримування та противаги гілок влади (проводиться аналіз законодавчої та виконавчої гілок влад).

Статья посвящена проблеме институциональных изменений политической власти, происходящих в Украине со времени провозглашения независимости. Исследуются вопросы конституционного закрепления системы сдержек и противовесовветвей власти (проводится анализ законодательной и исполнительной ветвей власти).

The article is devoted to the to the problem of institutional changes of political power, that take place in Ukraine from times of proclamation of independence. The questions of the constitutional fixing of the system of inhibitions and counterbalance of branches of power are investigated (in the article is analysed the legislative and executive to the branch of power).
Keywords: законодавча влада; виконавча влада; законотворчий процес; політична система України; законодательная власть; законодательная власть; законотворческий процесс; политическая система Украины; political system in Ukraine; legislature; executive; legislative process