Поняття та ознаки договору роздрібної купівлі-продажу - Полуніна, Ольга Олександрівна; Полунина, Ольга Александровна; Polunina, Olga A. (My University, 2015)
У статті розглядаються питання визначення та характеристики договору роздрібної купівлі-продажу. Дається визначення поняттям «роздрібна торгівля», «договір роздрібної купівлі-продажу», «роздрібне торговельне підприємство». Також виділяється ряд специфічних ознак, що виділяють договір роздрібної купівлі-продажу серед інших договорів купівлі-продажу.

В статье рассматриваются вопросы определения и характеристики договора розничной купли-продажи. Дается определение понятиям «розничная торговля», «договор розничной купли-продажи», «розничное торговое предприятие». Также выделяется ряд специфических признаков, выделяющих договор розничной купли-продажи среди других договоров купли-продажи.

The article deals with the definition and characteristics of the contract of retail sale. Gives a definition of «retail», «contract of retail purchase-salе», «retail trading enterprise». Also highlighted a number of specific features that distinguish a contract of retail purchase and sale, among other sales contracts.
Полуніна О. О. Поняття та ознаки договору роздрібної купівлі-продажу / О. О. Полуніна // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 19. – С. 32-36.
Keywords: купівля-продаж; роздрібна купівля-продаж; роздрібна торгівля; дрібний побутовий правочин; договір; купля-продажа; розничная купля-продажа; розничная торговля; мелкая бытовая сделка; договор; sale; retail sale; retail trade; petty domestic transactions; the contract