Організація баз даних : навч. посібник - Трофіменко, Олена Григорівна; Трофименко, Елена Григорьевна; Trofimenko, Elena G.; Прокоп, Юлія Віталіївна; Прокоп, Юлия Витальевна; Логінова, Наталія Іванівна; Логинова, Наталия И.; Loginova, Nataliia I.; Копитчук, Ігор Миколайович; Копитчук, Игорь Николаевич (Одеса : Фенікс, 2019)
Навчальний посібник містить змістовний матеріал з теоретичних основ організації баз даних і систем керування базами даних. Докладно на численних прикладах наведено відомості з проектування, створення та обслуговування баз даних, відомості про фільтрування даних, побудову різноманітних запитів та звітів, конструювання форм для зручного інтерфейсу бази даних. Задля закріплення та перевірки набутих навичок створення та опрацювання баз даних наведено питання для самоконтролю з кожного розділу. Навчальний посібник призначений для студентів технічних напрямів підготовки, які вивчають дисципліни, пов’язані з базами даних, наприклад: «Організація баз даних та знань», «Організація та збереження баз даних», «Організація баз даних» тощо. Може бути корисним для аспірантів та викладачів, що використовують у своїй діяльності зберігання та опрацювання будь-яких взаємопов’язаних табличних даних, оскільки дає змогу всебічно опанувати роботу над ними засобами сучасних інформаційних технологій.
Трофименко О. Г. Організація баз даних : навч. посібник / О. Г. Трофименко, Ю. В. Прокоп, Н. І. Логінова, І. М. Копитчук. 2-ге вид. виправ. і доповн. – Одеса : Фенікс, 2019. – 246 с.
Keywords: баз даних; створення; access; mysql; системами керування базами даних; засоб; таблиць; трофименко; організація баз даних; розділ; excel; microsoft; запитів; керування; організація баз; бази даних; керування базами даних; посібник; скбд; керування базами; навчальний посібник; системами керування базами; баз даних знань; фільтрування даних; моделями баз даних