До питання про кримінальні процесуальні гарантії третіх осіб, щодо майна яких вирішується питання про арешт - Підгородинська, Анастасія Вікторівна; Підгородинська, А. В.; Pidhorodynska, Anastasiia V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Кримінальний процесуальний кодекс України у ст. 170 встановлює, що арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом кримінального правопорушення, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.
Підгородинська А. В. До питання про кримінальні процесуальні гарантії третіх осіб, щодо майна яких вирішується питання про арешт. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 527-531. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33233
Keywords: кримінальне провадження; право власності; арешт майна; третя особа; щодо майна якої вирішується питання про арешт; criminal proceedings; property rights; seizure of property; third party; regarding whose property the issue of seizure is being resolved