Судовий розгляд і виконання рішень у справах про стягнення аліментів : монографія - Волкова Наталія Василівна; Волкова, Н. В.; Volkova, Nataliia V.; Шкорупеєв Дмитро Анатолійович; Шкорупеєв Д.. А.; Shkorupeiev Dmytro A. (Одеса : Фенікс, 2022)
Монографія є спеціальним комплексним дослідженням теоретичних та практичних питань особливостей судового розгляду і виконання рішень у справах про стягнення аліментів. В монографії розглянуто та охарактеризовано становлення та розвиток правового регулювання аліментних зобов’язань в Україні. Визначено сутність та зміст поняття «аліментних зобов’язань» та підстави виникнення права на стягнення аліментів. Детально здійснено аналіз процесуального порядку розгляду цивільних справ про стягнення аліментів у порядку позовного провадження (значна увага приділена розгляду та вирішенню справ про стягнення аліментів у порядку спрощеного позовного провадження) та наказного провадження. Розглянуто порядок примусового виконання рішень про стягнення аліментів. Монографія може бути цікавою для наукових працівників, студентів, аспірантів і викладачів юридичних ВНЗ, практикуючих юристів, а також для всіх, кого цікавлять процесуальні особливості розгляду справ про стягнення аліментів у цивільному судочинстві та виконання рішень про стягнення аліментів у примусовому порядку. The monograph is a special comprehensive study of theoretical and practical issues of the peculiarities of judicial proceedings and execution of decisions in cases of alimony recovery. The formation and development of the legal regulation of alimony obligations in Ukraine is considered and characterized in the monograph. The essence and content of the concept of "alimony obligations" and the grounds for the right to collect alimony are determined. A detailed analysis of the procedural procedure for the consideration of civil cases on the collection of alimony in the procedure of legal proceedings (considerable attention is paid to the consideration and resolution of cases on the collection of alimony in the procedure of simplified legal proceedings) and injunctive proceedings. The procedure for enforcement of decisions on the collection of alimony was considered. The monograph may be interesting for researchers, students, graduate students and teachers of legal universities, practicing lawyers, as well as for everyone who is interested in the procedural features of consideration of alimony collection cases in civil proceedings and enforcement of alimony collection decisions in a compulsory manner.
Волкова Н. В., Шкорупеєв Д. А. Судовий розгляд і виконання рішень у справах про стягнення аліментів : монографія / Н. В. Волкова, Д. А. Шкорупеєв ; передм. Н. Ю. Голубєва ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2022. – 192 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/27884
Keywords: поняття та сутність аліментних зобов’язань; захист прав у аліментних правовідносинах; стягнення аліментів у позовному провадженні; примусове виконання рішень про стягнення аліментів; тимчасові обмеження прав громадян у разі наявності заборгованості із сплати аліментів; concept and essence of alimony obligations; protection of rights in alimony legal relations; collection of alimony in legal proceedings; enforcement of decisions on the collection of alimony; temporary restrictions on the rights of citizens in the event of arrears from payment of alimony