Загальна теорія права та держави : навчально-методичний посібник для здобувачів вищої освіти Національного університету «Одеська юридична академія», факультетів: ФЦГЮ, ФА, САФ - Скуріхін, С. М.; Скуріхін, Сергій Миколайович; Skurikhin, Serhii M.; Крестовська, Н. М.; Крестовська, Наталя Миколаївна; Krestovska, Natalia M.; Матвєєва, Л. Г.; Матвєєва, Лілія Георгіївна; Matvieieva, Liliia H.; Крижановський, А. Ф.; Крижановський, Анатолій Федорович; Kryzhanovskyi, Anatolii F.; et al. (Одеса : Фенікс, 2022)
Навчально-методичний посібник містить систематизоване викладення ключових тем навчальної дисципліни «Загальна теорія права та держави». Він призначений для підготовки студентів Національного університету «Одеська юридична академія» (факультети: ФЦГЮ, ФА, САФ) до семінарських занять, заліків та іспитів. У цілому, зазначений посібник розрахований на студентів, аспірантів та викладачів юридичних вищих навчальних закладів.

The textbook contains a systematic presentation of key topics of the discipline "General Theory of Law and State". It is designed for training of students of the National University "Odessa Law Academy" (faculties: FCGYU, FA, SAF) to seminars, tests and exams. In general, this manual is intended for students, graduate students and teachers of law universities.
Крижановський А. Ф. Загальна теорія права та держави : навчально-методичний посібник для здобувачів вищої освіти Національного університету «Одеська юридична академія», факультетів: ФЦГЮ, ФА, САФ [Електронне видання] / А. Ф. Крижановський, Н. М. Крестовська, Л. Г. Матвєєва, С. М. Скуріхін, В. Є. Іванчук. – Одеса : Фенікс, 2022. – 257 с. (Сер. «Навчально-методичні посібники»). - Режим доступу: http://dspace.onua.edu.ua/handle/11300/16058
Keywords: загальна теорія права та держави; походження права; форми (джерела) права; правові відносини; правоутворення і правотворчість; правосвідомість і правова культура; general theory of law and state; origin of law; forms (sources) of law; legal relations; lawmaking and lawmaking; legal awareness and legal culture; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE