Специфіка формування вмінь з самозахисту у процесі спеціальної фізичної підготовки - Чертов І. І.; Чертов Іван Іванович; Chertov, Ivan I.; Салик В. В.; Салик Вадим Володимирович; Salyk V.; Бойченко Н. В.; Бойченко Н. В.; Boichenko N. (Одеса : Фенікс, 2026)
Достатній рівень володіння навичками самооборони є обов’язковою передумовою для результативного виконання поліцейськими службових функцій. Для формування цих умінь та навичок вимагається інтеграція різноманітних методів і засобів спеціальної фізичної підготовки. Спеціалізовані організаційні форми проведення тренувань, засоби та методи спеціальної фізичної підготовки, спрямовані на опанування прийомів самозахисту, сприяють реалізації ключових цілей освітнього процесу, а саме: підвищенню фізичної готовностістудентів, формуванню специфічних рухових компетентностей, засвоєнню та відточенню спеціальних службових дій.
Чертов І. І., Салик В. В., Бойченко Н. В. Специфіка формування вмінь з самозахисту у процесі спеціальної фізичної підготовки.. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 630-634. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33047
Keywords: спеціальна фізична підготовка; самозахист; правоохоронні органи; імітаційні вправи; професійна підготовка; рухова дія; координація рухів; self-defense; law enforcement agencies; special physical training; imitation exercises; motor action