Правове регулювання положення з радіоактивними відходами в Європейському Союзі - Магда, А. В.; Magda, A. V. (Одеса : Фенікс, 2010)
Автор статті досліджує правове регулювання поводження з радіоактивними від- ходами в Європейському Союзі, яке здійснюється в рамках регулювання повод- ження з відходами, що є невід’ємною частиною правового регулювання навко- лишнього середовища, а також в рамках прийняття актів Євратома, котрі присвячені безпеці перевезення та поводження з радіоактивними відходами. Для першого рівня регулювання характерним є встановлення загальних принципів і норм поводження з радіоактивними відходами, які є одним з класів небезпечних відходів.
Магда А. В. Правове регулювання положення з радіоактивними відходами в Європейському Союзі / А. В. Магда // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010. - С. 344-346.
Keywords: правове регулювання положення з радіоактивними відходами в Європейському Союзі; правового регулювання навколишнього середовища; акти Євратома; безпека перевезення та поводження з радіоактивними відходами; правовое регулирование положения с радиоактивными отходами в Европейском Союзе; правовое регулирование окружающей среды; акты Евроатома; безопасность перевозки и поведения с радиоактивными отходами; legal regulation of the situation of radioactive waste in the European Union; legal environmental regulation; Euratom acts; transport and behavior of radioactive waste safety