Систематизація провідних лінгвістичних ознак актуалізації співчуття в англійському діалогічному мовленні - Куценко, М. А.; Куценко, Микола Анатолійович; Kutsenko, М. А. (Одеса, 2017)
У статті на основі аналізу наявного в лінгвістиці та психолінгвістиці теоретичного й емпіричного знання про актуалізацію англійських висловлень співчуття обгрунтовано класифікацію їхніх провідних ознак, які здійснюють безпосередній вплив на специфіку їх просодичного оформлення. Запропонована класифікація здатна слугувати підtрунтям для проведення експериментального фонетичного дослідження особливостей просодичного вираження співчуття в англійському діалогічному мовленні.

The article deals with the analysis of existing in linguistics and psycholinguistics empiric knowledge about English sympathy ut- terances' actualization. As a result of this analysis the author offers the classification outlining key characteristics that influence prosodic organization of sympathy utterances. The advanced classification is able to serve as a basis The article deals with the analysis of existing in linguistics and psycholinguistics empiric knowledge about English sympathy ut- terances' actualization. As a result of this analysis the author offers the classification outlining key characteristics that influence prosodic organization of sympathy utterances. The advanced classification is able to serve as a basis.
Куценко, М. А. Систематизація провідних лінгвістичних ознак актуалізації співчуття в англійському діалогічному мовленні / М. А. Куценко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 10. – Т.1. – С. 53-58.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; висловлення співчуття; англійське діалогічне мовлення; лінгвістичні ознаки; класифікація; sympathy utterances; English dialogue speech; linguistic characteristics; classification