Інститут адвокатури як гарант захисту основоположних прав та свобод громадян в Україні - Бухтіяров, В. М. (Одеса: Фелікс, 2013)
Стаття присвячена висвітленню ролі та значення інституту адвокатури у захисті прав і свобод громадян. Наголошено на функціонуванні адвокатури як незалежної організації, яка є особливим правозахисним інститутом в Україні. Підкреслено, що незалежність адвокатури повинна забезпечуватися невтручанням державних та інших органів у діяльність автономного інституту адвокатури.
Бухтіяров В. М. Інститут адвокатури як гарант захисту основоположних прав та свобод громадян в Україні / В. М. Бухтіяров // Адвокатура: минуле та сучасність: матер. II міжнар. наук. конф. молодих вчених, аспір. та студ. (м. Одеса, 2 березня 2013 р.) / відп. за вип. д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін ; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2013. – С.30-32.
Keywords: права і свободи людини; адвокатура; механізм захисту прав людини; громадянське суспільство; принцип незалежності; правова держава