Інформаційна війна: сутність та особливості прояву - Проноза, Інна Іванівна; Проноза, І. І.; Проноза, Инна Ивановна; Pronoza, Inna I. (Одеса: Фенікс, 2018)
В статті визначається сутність поняття «інформаційна війна» і розкриваються аргументовані концепції інформаційних воєн, основна увага в роботі концентрується на теоретичних та методологічних позиціях учених, що належать різним науковим школам і визначають інформаційну війну через конкретні аспекти проблематики.

В статье определяется сущность понятия «информационная война» и раскрываются аргументированные концепции информационных войн, основное внимание в работе концентрируется на теоретических и методологических позициях ученых, принадлежащих различным научным школам и определяют информационную войну через конкретные аспекты проблематики.

The article defines the essence of the concept of «information warfare» and reveals the reasoned concepts of information wars. The main attention in the work focuses on the theoretical and methodological positions of scientists belonging to various scientific schools and defining information warfare through specific aspects of the problem.
Проноза І. І. Інформаційна війна: сутність та особливості прояву / І. І. Проноза // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2018. – Вип. 61. – С. 76-84.
Keywords: інформація; інформаційна війна; конфлікт; гібридна війна; інформаційна політика; інформаційна безпека; информация; информационная война; конфликт; гибридная война; информационная политика; информационная безопасность; information; information war; conflict; hybrid war; information policy; information security; Research Subject Categories::TECHNOLOGY::Information technology; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE