Языковые трансформации в современных переводах научных текстов как социолингвокультурная проблема - Коваленко, И. Н.; Коваленко, Інна Миколаївна; Kovalenko, I. N. (Одесса, 2016)
Аналізуються переклади з англійської мови російською наукових текстів у сфері менеджменту й соціології, виданих останнім часом. Виявлено порушення еквівалентної та прагматичної норм перекладу, а також лексичні одиниці, які призводять до спотвореного декодування семантики вихідних текстів. Визначено перелік мовних трансформацій лексичних засобів, пов’язаних з емоційно-суб’єктивною оцінкою авторів перекладів.

Translations of scientific texts from English into Russian in the field of management and sociology have been analyzed. Violations of equivalent and pragmatic translation norms and lexical units, leading to a distorted decoding of semantics sources, have been revealed. The list of linguistic transformations of lexical resources associated with emotional and subjective evaluation of authors’ translations are presented.
Коваленко, И. Н. Языковые трансформации в современных переводах научных текстов как социолингвоку / И. Н. Коваленко // Одеський лінгвістичний вісник. - 2016. - Вип. 7. - Т.1. - С. 267-272.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; науково-технічна література; переклад; спотворене кодування; мовна трансформація; лексичні засоби; scientific and technical literature; translation; distorted encoding; linguistic transformation; lexical means