Співвідношення криміналістичної методики й організації кримінального провадження - Погорецький, Микола Анатолійович; Погорецький, М. А.; Погорецкий, Николай Анатольевич; Pohoretskyi, Mykola A.; Сергєєва, Діана Борисівна; Сергєєва, Д. Б.; Сергеева, Диана Борисовна; Serhieieva, Diana B. (Одеса : Гельветика, 2017)
У статті з урахуванням сучасної форми кримінального процесу, її трьох основних кримінальних процесуальних функцій (обвинувачення, захист, вирішення справи (правосуддя)), а також закріплення в чинному Кримінальному кодексі України нових видів злочинів і вдосконалення сучасної злочинності пропонується система криміналістичної методики. На підставі проведеного аналізу вітчизняних і зарубіжних наукових джерел, присвячених питанням криміналістичної методики й організації, запропоновано авторське бачення їх співвідношення.

С учетом современной формы уголовного процесса, ее трех основных уголовных процессуальных функций (обвинение, защита, решение дела (правосудие)), а также закрепления в действующем Уголовном кодексе Украины новых видов преступлений и совершенствования современной преступности предлагается система криминалистической методики. На основании проведенного анализа отечественных и зарубежных научных источников, посвященных вопросам криминалистической методики и организации, предложено авторское видение их соотношения.

Given the current form of criminal procedure, it contains three main criminal procedural functions (prosecution, defense, settlement of the case (Justice) and consolidation in the current Criminal Code of Ukraine of new types of crime and improvement of modern crime, author proposed the system of criminalistic methods. Based on the analysis of domestic and foreign scientific sources on the issues of criminalistic methods and organization, author proposed vision of their interrelation.
Погорецький М. А. Співвідношення криміналістичної методики й організації кримінального провадження / М. А. Погорецький, Д. Б. Сергеева // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 19 / голов. ред. Ю. В. Цуркан-Сайфуліна ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 276-289.
Keywords: розслідування злочинів; організація розслідування; криміналістична методика; расследование преступлений; организация расследования; криминалистическая методика; investigation of crimes; organization of investigation; criminalistic methods; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE