Глобалізація як чинник формування громадської думки - Руженко, Л. М.; Rujenko, L. M. (Одеса : Фенікс, 2014)
Таким чином, процес формування громадської думки у добу глобалізації вийшов за кордони окремих країн або регіонів та сягнув світових масштабів. Глобалізована громадська думка, проте, не означає «єдина». Скоріше, навпаки, розвиток мереж горизонтального зв’язку дозволяє висловлювати власні думки усім користувачам. Громадська думка є не просто результатом спільної діяльності громадян, а інституцією, яка формується неформальними організаціями публічної сфери, політичними лідерами та партіями, урядами та глобальним громадянським суспільством, глобальними політичними та економічними акторами.
Руженко Л. М. Глобалізація як чинник формування громадської думки / Л. М. Руженко // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 215-217.
Keywords: глобалізація; громадська думка; глобализация; общественное мнение; globalization; public opinion