Складові емоційного стану потерпілого та їх вплив на його показання - Ващук, О. П.; Vaschuk, O. P. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
Статтю присвячено дослідженню складових емоційного стану потерпілого в кримінальному провадженні та його своєчасному діагностуванню з метою ефективного розслідування злочину. Проаналізовано окремі думки авторів щодо впливу емоційного стану людини на її поведінку. Визначено тактичні завдання слідчого під час проведення слідчих дій та інших заходів з огляду на емоційний стан потерпілого. Надано пропозиції щодо оптимізації слідчої діяльності в умовах негативних емоційних реакцій потерпілого.
Ващук О. П. Складові емоційного стану потерпілого та їх вплив на його показання / О. П. Ващук // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 16 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. - С. 335-341.
Keywords: емоційний стан; складові емоційного стану; потерпілий; показання; слідчий; розслідування злочинів; эмоциональное состояние; составляющие эмоционального состояния; потерпевший; показания; следователь; расследование преступлений; emotional state; emotional state components; victim; testimony; investigator; investigation of crimes