Оплата праці: поняття, особливості - Вегера, В. М.; Veherа, V. M. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
Статтю присвячено висвітленню питань, пов’язаних з інститутом оплати праці. Зроблено висновок, що право на оплату праці виникає в кожної людини під час застосування праці будь-якої форми. Однак особливої й детальної правової регламентації зазнає отримання оплати за працю лише в трудових відносинах, оскільки в цивільно-правових відносинах сторони є рівними й автономними, а в трудових працівник підпорядкований роботодавцеві, який бажає використовувати свою владу для мінімізації витрат на заробітну плату, що й викликає потребу постійного його стримування, у тому числі за допомогою правових засобів.
Вегера В. М. Оплата праці: поняття, особливості / В. М. Вегера // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 419-425.
Keywords: оплата праці; працівник; роботодавець; держава; заробітна плата; оплата труда; работник; работодатель; государство; заработная плата; wages; employee; employer; state