Погляд різних релігій на необхідність міжнародно-правового регулювання - Чайковський, Ю. В.; Чайковский, Ю. В.; Chaykovskiy, Yu. V. (Одеса : Фенікс, 2014)
Спільною для всіх релігій тезою є наявність регулятора суспільних відносин, будь то природа, Бог, Аллах і т.ін. Це надсуспільне є втіленням справедливості і добра. Отже, прагнення врегулювання існуючого світопорядку є тією спільною рисою всіх релігійних вчень, що знайшла своє втілення у появі міжнародного права.
Keywords: погляд різних релігій на необхідність міжнародно-правового регулювання; міжнародне право; космополітичне релігійне вчення; взгляды разных религий на необходимость международно-правового регулирования; views of different religions on the need for international regulation; международное право; international law