Інститут неттінгу в приватному праві: правова природа та проблемні аспекти застосування - Виговський, О. І.; Выговский, А. И.; Vygovskyy, А. I. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У статті аналізуються питання правової природи неттінгу та його співвідношення із зарахуванням зустрічних однорідних вимог. Представлено класифікацію видів неттінгу, що застосовуються в міжнародних фінансових трансакціях. Визначено основні проблеми, що виникають під час застосування ліквідаційного неттінгу. Подається характеристика Принципів УНІДРУА щодо застосування положень про ліквідаційний неттінг 2013 р.
Виговський О. І. Інститут неттінгу в приватному праві: правова природа та проблемні аспекти застосування / О. І Виговський // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 72. – С. 148-154.
Keywords: неттінг; зарахування зустрічних однорідних вимог; фінансовий правочин; банкрутство; ліквідаційний неттінг; неттинг; зачет встречных однородных требований; финансовая сделка; банкротство; ликвидационный неттинг; netting; set-off; financial transaction; bankruptcy; close-out netting