Лінгвістичне конструювання експертних суб'єктних позицій в англомовному дискурсі ризику - Ущина, В. А.; Ushchyna, V. A. (Одеса : Гельветика, 2014)
У статті пропонується аналіз лінгвістичних особливостей конструювання персональних ідентичностей суб'єктів дискурсивної діяльності в метакомунікативних ситуаціях ризику. Дослідження базується на тезі про те, що знання не просто здобуваються, а конструюються та реконструюються в дискурсі як соціальній інтеракції. Виявлено основні стратегії, що використовуються суб'єктом під час експертного позиціонування в дискурсі ризику, та проаналізовано мовні засоби їх актуалізації.
Ущина В. А. Лінгвістичне конструювання експертних суб'єктних позицій в англомовному дискурсі ризику / В. А. Ущина // Одеський лінгвістичний вісник. – 2014. – Вип. 4. – С. 273-277.
Keywords: позиція суб'єкта дискурсивної діяльності; ідентичність; дискурс ризику; ідентичність експерта; позиціонування; позиция субъекта дискурсивной деятельности; идентичность; дискурс риска; позиционирование; идентичность эксперта; stance; identity; risk discourse; expert identity; stancetaking